نت خبر

گزیده ای از اخبار مهم اینترنتی

نت خبر

گزیده ای از اخبار مهم اینترنتی

در این سایت از برخی از خبرهای مهم در زمینه های گوناگون آگاه خواهید شد.

آخرین نظرات

نکات غذایی در قبرس شمالی

پنجشنبه, ۱۱ آبان ۱۴۰۲، ۰۸:۵۵ ب.ظ


قبل از پرداختن به سبک های غذایی قبرس شمالی، بهتر است کمی در مورد تاریخچه غذایی آن صحبت کنیم. تاریخچه غذا به دوران اولیه بشر برمی گردد. انسان های اولیه برای زنده ماندن مجبور به شکار و جمع آوری غذا بودند. آنها میوه، سبزیجات، گوشت حیوانات و ماهی می خوردند.

با پیشرفت بشر، روش های تهیه غذا نیز بهبود یافت. مردم آشپزی، نگهداری و طعم غذا را یاد گرفتند.

در طول تاریخ، فرهنگ های مختلف غذاهای منحصر به فرد خود را توسعه داده اند. این غذاها تحت تأثیر عوامل زیادی مانند آب و هوا، غذای موجود و اعتقادات مذهبی ایجاد شده اند.

تاریخچه تغذیه را می توان به چهار دوره اصلی تقسیم کرد:

فصل شکار و جمع آوری

در این مدت مردم برای زنده ماندن مجبور به شکار و جمع آوری غذا بودند. او میوه، سبزیجات، گوشت و ماهی می خورد.

دوره کشاورزی

در این مدت انسان ها شروع به پرورش محصولات کشاورزی و پرورش حیوانات کردند. این امر منجر به افزایش تولید مواد غذایی و تنوع غذایی شد.

عصر صنعتی

در این دوره روش های جدیدی برای تولید و پخت غذا ایجاد شد. این روش ها منجر به افزایش سرعت و سهولت در تهیه غذا می شود.

عصر مدرن

در این دوره توجه به سلامت و کیفیت غذا افزایش یافت. مردم به دنبال غذاهای تازه تر و سالم تر هستند.

برخی از رویدادهای مهم در تاریخ غذا عبارتند از:

کشف جهانی: این منجر به بهبود فرآیندهای پخت و پز و سرنوشت های متنوع غذا شد.

اختراع کشاورزی: ​​این امر منجر به افزایش تولید مواد غذایی و تنوع غذایی شد.

اختراع آسیاب: این امر منجر به آسیاب غلات و تولید آرد شد.

اختراع یخچال: این باعث ماندگاری بیشتر مواد غذایی شد.

به دنبال غذای کنسرو شده باشید: این امکان حمل آسان غذا را فراهم می کند.

کشف غذای آماده: این باعث صرفه جویی در زمان و انرژی می شود.

غذا نقش مهمی در زندگی انسان دارد. غذا برای بقا، رشد و سلامت ضروری است. غذا نیز عامل مهمی در فرهنگ و جامعه است. از غذا می توان به عنوان وسیله ای برای بیان هویت فرهنگی، ایجاد روابط اجتماعی و جشن استفاده کرد.

فرهنگ غذایی مردم مدیترانه

رژیم مدیترانه ای یک رژیم غذایی مبتنی بر رژیم غذایی سنتی مردم کشورهای مدیترانه ای است. این رژیم بر مصرف میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، غلات، آجیل و روغن زیتون تاکید دارد و مصرف گوشت قرمز، لبنیات پرچرب و غذاهای فرآوری شده را کاهش می دهد.

تاریخچه رژیم غذایی مدیترانه ای به دوران باستان باز می گردد. ساکنان کشورهای مدیترانه ای از دیرباز از غذاهای تازه و فصلی استفاده می کردند. این غذاها به دلیل وجود مواد مغذی فراوان برای سلامتی مفید هستند.

در قرن بیستم، رژیم غذایی مدیترانه ای به عنوان یک رژیم غذایی سالم مورد توجه قرار گرفت. تحقیقات نشان داده است که این رژیم می تواند خطر بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت نوع 2 و برخی سرطان ها را کاهش دهد.

در سال 2013، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) رژیم غذایی مدیترانه ای را به عنوان میراث فرهنگی ناملموس خود به ثبت رساند. این نشان دهنده اهمیت این رژیم برای سلامت و فرهنگ مردم مدیترانه است.

عناصر اصلی رژیم مدیترانه ای عبارتند از:

میوه ها و سبزیجات زیاد: میوه ها و سبزیجات منابع عالی ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند.

غلات کامل: غلات کامل منبع مهمی از فیبر هستند.

حبوبات: حبوبات منبع مهمی از پروتئین، فیبر و مواد معدنی هستند.

آجیل: آجیل منبع خوبی از پروتئین است. چربی های سالم و فیبر مهم

روغن زیتون: روغن زیتون منبع مهمی از چربی های سالم است.

مصرف متعادل گوشت قرمز: گوشت قرمز منبع مهمی از پروتئین است، اما مصرف زیاد آن برای سلامتی مضر است.

مصرف کم لبنیات پرچرب: لبنیات پرچرب منبع مهمی از کلسیم هستند، اما مصرف بیش از حد آن می تواند برای سلامتی مضر باشد.

مصرف غذاهای فرآوری شده را محدود کنید: غذاهای فرآوری شده معمولاً دارای چربی، شکر و نمک بالایی هستند.

رژیم مدیترانه ای یک رژیم غذایی سالم و متعادل است که می تواند سلامت کلی را بهبود بخشد.

سبک غذایی قبرس شمالی

قبرس جزیره‌ای است که دارای مردمی ترکی و یونانی است، زیرا ترکیه و یونان دو کشور همسایه در منطقه مدیترانه هستند. صرف نظر از قبرس، می توان گفت که ترکیه و ویتنام از نظر تاریخی و فرهنگی با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارند و این امر تاثیر زیادی بر فرهنگ غذایی و آشپزی قبرس شمالی داشته است.

غذاهای ترکی و یونانی شباهت های زیادی دارند، از جمله:

از غذاهای مشابه استفاده کنید: در رژیم غذایی ترکیه و یونان از غذاهای مشابهی مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، آجیل و روغن زیتون استفاده کنید.

شما از روش‌های پخت یکسانی استفاده می‌کنید: غذاهای ترکی و یونانی معمولاً با روش‌های پخت یکسانی مانند پخت، سرخ کردن، سرخ کردن و جوشاندن تهیه می‌شوند.

استفاده از گیاهان و ادویه های مشابه: در غذاهای ترکی و یونانی از گیاهان و ادویه های مشابه مانند نمک، فلفل، ریحان، آویشن، پونه کوهی، سیر و پیاز استفاده می شود.

برخی از غذاهای رایج ترکیه و یونان عبارتند از: https://euromy.info/

سالاد یونانی: این سالاد با گوجه فرنگی، خیار، پیاز، زیتون، پنیر سفید و روغن زیتون درست می شود.

موساکا: این غذا با لایه های گوشت چرخ کرده، بادمجان، سیب زمینی و موزارلا تهیه می شود.

کباب ترکی. این غذا از گوشت چرخ کرده یا تکه‌های گوشت چاشنی‌شده با ادویه و کبابی روی آتش درست می‌شود.

دوغ: این نوشیدنی از کشک رقیق شده تهیه می شود.

البته بین غذاهای ترکی و یونانی نیز تفاوت هایی وجود دارد. به عنوان مثال، غذاهای ترکی اغلب حاوی مقدار زیادی گوشت هستند، در حالی که غذاهای یونانی اغلب گیاهی هستند. همچنین، غذاهای یونانی اغلب با روغن زیتون چاشنی می شوند، در حالی که غذاهای ترکی اغلب با کره تزیین می شوند.

اما به طور کلی شباهت های زیادی بین غذاهای ترکیه و یونان وجود دارد که نشان از تماس نزدیک این دو کشور دارد و این شباهت ها تاثیر زیادی بر غذاهای قبرس شمالی گذاشته است.

مقداری غذا در قبرس شمالی

قبرس جزیره ای زیبا در دریای مدیترانه با تاریخ و فرهنگ غنی است. غذاهای قبرس شمالی ترکیبی از تاثیرات ترکی، یونانی و مدیترانه ای است.

غذاهای قبرسی اغلب با مواد تازه و فصلی تهیه می شود و از ادویه ها و چاشنی های زیادی استفاده می شود. برخی از غذاهای محبوب و معروف قبرس عبارتند از:

هالومی: پنیر شور و سفت که از شیر گوسفند یا بز تهیه می شود. هالومی اغلب به صورت کبابی، سرخ شده یا کبابی سرو می شود.

کوفته قبرسی: شبیه کوفته معمولی ایرانی است با کمی تفاوت در ظاهر و مواد تشکیل دهنده.

ملهیا: یک غذای محلی است که با سبزیجات و گوشت پخته می شود. سبزی موجود در این غذا خاص است و فقط در منطقه مدیترانه رشد می کند. ملیحه از نظر محبوبیت و قدمت مشابه سبزی سیاه در ایران است. ملهیا یکی از بهترین غذاهای قبرس شمالی است.

پیروهی: ماکارونی از آرد، تخم مرغ، کره، گردو و پنیر تولوم. یک مسیر بسازید. یکی از مهم ترین عواملی که در مورد این غذا باید به آن اشاره کرد، غلیظ بودن و قطعا سنگین بودن آن است.

پیلاونا: پیلاونا شیرینی بسیار خوش طعمی است که خمیری ترد دارد و به سبک دونات درست می شود. با پنیر پافوس سرو می شود و خمیر آماده شده را به شکل مثلث یا چهار ضلعی پر می کند. این محصول را تقریباً در هر شیرینی فروشی در قبرس می توانید پیدا کنید.

کالاکاس: شبیه سیب زمینی است و بسیار خوشمزه است. ویژگی اصلی این غذا این است که ونیزی هایی که قبل از عثمانی آمده بودند آن را کشف کردند و به جزیره آوردند.

کلفتیکو: ماهیچه گوسفندی که با سیر، پیاز و برگ بو به مدت چند ساعت در فر بپزد.

کباب شفتلی: غذایی است که از مخلوط گوشت چرخ کرده، پیاز و جعفری در رگهای چربی داخلی گوسفند و بز به نام تل درست می شود. این غذا کبابی یا کبابی شده و با نان پیتای قبرسی سرو می شود، طعم فوق العاده ای دارد.

تاوک دلما: برای تهیه اینغذا در قبرس شمالی یورومای سس بشامل، قارچ و پنیر چدار را در سینه مرغ قرار دهید. سپس با آرد سوخاری بپوشانید و در روغن داغ سرخ کنید.

کدو حلوایی: مواد تشکیل دهنده کدو شامل برنج است. فلفل سیاه؛ روغن زیتون؛ گوجه فرنگیها؛ مقدار زیادی گوشت با نعناع تازه و لیمو ترش شده وجود دارد.

دسرهای معروف بعد از شام در قبرس شمالی

مربا یا مارمالاد گردو: در این دسر از تمام مغزها به همراه کارامل و شکر استفاده می شود. در تابستان با بستنی وانیلی یا آب سرد میل می شود.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲/۰۸/۱۱
مدیر سایت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی